OVER ONS

Theater is overal om ons heen, dus waarom zou het publiek per se naar een theaterzaal moeten komen om het te zien? Stichting TG Bodemloos is opgericht door Utrechtse makers Suzie Roijmans en Saskia Tilanus en maakt locatietheater om een podium te bieden aan locaties en mensen die normaal gesproken onderbelicht blijven, zodat deze gezien en gehoord worden. We maken theater toegankelijk en bereikbaar voor mensen voor wie de drempel om naar theater te gaan anders te hoog ligt.

Met ons theater creëren we werkelijk contact tussen toeschouwer en locatie, doordat we aanzetten tot ontmoetingen tussen mensen, het verbinden met de omgeving en het zien met een vernieuwde blik. Echt kijken, naar de wijk, de mensen, de plekken waar je regelmatig komt of die je juist altijd overslaat en de verhalen hierachter.

ONZE MISSIE

Het is onze missie de mensen te bereiken voor wie een aan de locatie gebonden thema écht speelt. Pas als de plek en de bijbehorende mensen betrokken worden, kan theater voor ons een maatschappelijke spiegel voorhouden die positieve veranderingen stimuleert. Daarom maken wij locatietheater voor, met en over de locatie en doelgroepen die daarbij horen. In ons onderzoeks- en maakproces nemen we de tijd om de plek en de doelgroep te leren kennen, door een dialoog aan te gaan, samenwerkingen op te zetten met betrokken personen en instanties en te integreren in de omgeving.

HET TEAM

Saskia Tilanus

Saskia Tilanus

theatermaker

Samen met Suzie volgde ik de opleiding tot Theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar wij in 2015 ons diploma kregen. Naast locatietheatermaker werk ik ook als programmeur voor de Stadsschouwburg Utrecht en het Café Theater Festival. Ondertussen niet meer weg te slaan uit Utreg, me stadsie, behalve natuurlijk naar mooie speellocaties voor Bodemloos.

 

We werken samen, benutten ieders expertises, maar sluiten geen compromissen omdat we durven te knokken.

Suzie Roijmans

theatermaker

In 2015 ben ik afgestudeerd als theatermaker aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Tijdens deze opleiding vonden Saskia en ik elkaar in onze voorliefde voor locatietheater. Ik werk als theatermaker graag vanuit een documentaire inslag. Ik probeer mijn ogen steeds opnieuw te openen voor de wereld om me heen. In voorstellingen breng ik publiek het liefst zo dicht mogelijk bij stukjes van deze wereld.

Saskia Tilanus

Tanya Pierce

productieleider

Bachelor Theatermanagent (Kunst & Economie) aan de HKU behaald en vervolgens de Master Arts & Society aan de Universiteit Utrecht afgerond. Als productiemedewerker en vrijwilligerscoördinator bij het Café Theater Festival gewerkt en veel ervaring als productie-assistent bij verschillende theaterproducties en -festivals.

 

TG Bodemloos werkt vanuit de locatie en zorgt er op die manier voor dat er een publiek bereikt wordt dat niet zo snel met theater in aanraking komt. Daarnaast maakt TG Bodemloos theater dat iets wil overbrengen en dit ook daadwerkelijk doet. De steeds wisselende locaties houden de groep dynamisch en zorgen ervoor dat elk project een nieuwe uitdaging is. 

Jonnie Paling

zakelijk leider

Jonnie is vanuit Jonnie & Roos Theaterzaken ook zakelijk leider van Boesjans, Vloeken in de Kerk, Theatergroep MATROSE. Jonnie is daarnaast zakelijk directeur van Stichting Nieuwe Makers van waaruit nieuwe theatermakers kansen krijgen om te kunnen experimenteren en zich te ontwikkelen in het maken van een volwaardige professionele theatervoorstelling.

 

Kracht van TG Bodemloos: Voor mij zit de kracht in het feit dat bij TG Bodemloos projecten gemaakt worden die écht toegankelijk zijn voor doelgroepen die niet of nauwelijks in aanraking komen met kunst en cultuur.  

Saskia Tilanus

Roos Rietveld

marketingmedewerker

Roos is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, theatermanagement. Vanuit Jonnie & Roos Theaterzaken is ze werkzaam bij verschillende organisaties als marketing- of productiemedewerker. Waaronder bij ZID Theater, Het Filiaal en Rake Klappen. Daarnaast is tevens mededirecteur van Stichting Nieuwe Makers, die in 2019 haar eerste voorstelling Hosseini produceert. 

Ik vind de kracht van TG Bodemloos het echte contact met mensen. Theater kan vaak een zekere afstand in zich hebben, omdat je het alleen beleefd. Bodemloos zorgt door de vorm die zij voor haar projecten vindt, dat er in het project en na afloop een gesprek plaatsvindt. 

CONTACT

Stichting TG Bodemloos

info@tgbodemloos.nl

KvK 651 86 486 

2019 door Davey Moons